Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49€
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 49€
Αποτελεί καρπό της πολυετούς έρευνας διακεκριμένων ερευνητών του Πανεπιστημίου της Κρήτης που μετουσίωσαν την αυτόχθονη γνώση σε ουσιαστική γνώση, σε συνεργασία με την εταιρεία Olvos Science, θυγατρική της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας Galenica.
Η ευεργετική δράση επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα, αυτό της δημιουργίας του Cretan Iama.
Η έρευνα ανέδειξε το συνδυασμό αιθέριων ελαίων από 3 αρωματικά βότανα:
σε συγκεκριμένες αναλογίες, μαζί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που λειτουργεί συνεργικά.
Στο πλαίσιο των μελετών του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποιήθηκε εργαστηριακός έλεγχος του εκχυλίσματος των βοτάνων από την Κρήτη.
Τα αποτελέσματα έδειξαν για πρώτη φορά την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος έναντι ιογενών λοιμώξεων, μειώνοντας το ιικό φορτίο και τις κυτταρολογικές αλλοιώσεις προκαλούμενες από ιούς. Η αντιική δράση του εκχυλίσματος επιβεβαιώνεται τόσο σε πειραματικά μοντέλα, όσο και σε κλινικές δοκιμές.
Το φυσικό σκεύμασμα Cretan Iama της Olvos Science προσφέρει:
Το Cretan Iama - Κρητικό Ίαμα της Olvos Science είναι μια παγκόσμια ελληνική πατέντα για την αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος.
Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει πάρει την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την κυκλοφορία στην Ελλάδα και τους επόμενους μήνες αναμένεται η έγκριση και από τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και από και την αμερικανική FDA.
Προσοχή:
Barcode: 5214000579014
Το δίκταμο (γνωστός στην Κρήτη και ως «έρωντας»), το θυμάρι και το φασκόμηλο, μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το Cretan Iama - Κρητικό Ίαμα.
ΔΙΚΤΑΜΟ (Origanum dictamnus)
Το δίκταμο, ή έρωντας, είναι ενδημικό βότανο της Κρήτης. Από πολύ παλιά γνωστές οι επουλωτικές ιδιότητες του δίκταμου, καθώς και το γεγονός ότι τα αγριοκάτσικα της Κρήτης έτρωγαν δίκταμο για να επουλωθούν οι πληγές τους όταν λαβώνονταν από τα βέλη των κυνηγών.
Συνολικά έχουν καταμετρηθεί περίπου 220 έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων με περισσότερες από 500 αναφορές στη θεραπευτική χρήση του δίκταμου.
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (Salvia fruticosa)
Το όνομα Salvia προέρχεται από το λατινικό salvare που σημαίνει σώζω ζωές. Θεωρήθηκε ιερό βότανο από τους Έλληνες που το αφιέρωσαν στο Δία. Οι πρόγονοι μας το χρησιμοποιούσαν σαν πολυφάρμακο και το αναφέρουν ο Διοσκουρίδης, ο Αέτιος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός, οι οποίοι το εκθείαζαν ιδιαιτέρως.
ΘΥΜΑΡΙ (Coridothymus capitatus)
Το θυμάρι είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιήθηκε από όλους τους πρώτους πολιτισμούς της Μεσογείου ως φαρμακευτικό φυτό. Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης περιγράφουν τις χρήσεις του στα γραπτά τους. Πριν από τα σύγχρονα αντιβιοτικά, το θυμάρι χρησιμοποιούταν ευρέως για τον εμποτισμό γαζών και επιδέσμων.